Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Followers

Monday, June 14, 2010

Misi 2 hari

Selama 2 ari weekend kat umah aku ada misi.. Misi ape ? Bukan misi mustahil ye. Ni misi x mustahil. Misinya adalah, mengajar serta memantau Qistina untuk pee & poo in the toilet. No diapers for 2 days ye. Kecuali nak kuar jalan-jalan dan tdo malam. Selama 2 hari itu jugak aku asik tanya soalan yang membosankan dia "Qistina nak kencing x? " dia geleng. "Nak kencing bagitau mama ye, kita pegi bilik air k?" Then she said "Ok". Tdo tengahari pun dia dengan panties je. No diapers. Luckily dia x pee msa tdo (",) Good girl ! Misi telah berjaya. My goal, di usia 3 tahun, Qistina dah x pakai diapers. So that senang nak hantar pegi nursery kalau dia bertambah nakal dan asik kacau nanny di rumah ! Ngee..

8 comments:

  1. misi tak mustahil..hehe..bagus2x..permulaan yg positif nmpk gayanye tuh! ^_^

    ReplyDelete
  2. wow wee..tak sabaq nak ajar aisy jugak..

    senang hati kan kalau dah tak pakai diaper..jimat duit and takde la 'anu' diorang terperap dlm dyper tu..

    ReplyDelete
  3. dulu anak saya pun saya ajar waktu umur 3 thn..mula2 tu payah gak la, coz dia asyik kejutkan saya waktu tdo mlm..huhuhu...

    ReplyDelete
  4. Adlina Husaini : ye la, jimat sepasal..dh besar kan, kena la ajar.kang klu biar, 4 thn pun dok pakai diapers lagi he..he..

    ReplyDelete
  5. wahida : malam x ajar lagi, takut kang dia bgun x nak tdo.x pun sdr tgh2 mlm nk naik buai plak..aduh..

    ReplyDelete